Διοδικό laser

Η Οδοντιατρική είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη που ενσωματώνει τα επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε διοδικό laser που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα θεραπειών προσφέροντας εξαιρετικά αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια. Το διοδικό είναι laser που έχει εφαρμογή μόνο στους μαλακούς ιστούς του στόματος και έχει πολλαπλή δράση. Μπορεί να αντικαταστήσει τα παραδοσιακά οδοντιατρικά εργαλεία σε περιπτώσεις που απαιτούν τομές σε μαλακούς ιστούς, κάνοντας τη διαδικασία τελείως ανώδυνη, χωρίς αιμορραγία και χωρίς να χρειάζονται ράμματα. To laser είναι ένα ενισχυμένο μονοχρωματικό φως με συγκεκριμένο μήκος κύματος και ανήκει στο φάσμα της υπέρυθρης ακτινοβολίας, δηλαδή είναι απολύτως ασφαλές.

Οι κυριότερες χρήσεις του διοδικού laser στη σύγχρονη οδοντιατρική πράξη είναι οι εξής:

Περιοδοντικές θεραπείες

Η μεγάλη προσφορά του διοδικού laser στην περιοδοντική θεραπεία είναι οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες, η αναπλαστική του δράση στους μαλακούς ιστούς καθώς και η αιμοστατική του δράση. Στη θεραπεία της ουλίτιδας, αφού κάνουμε το συνήθη καθαρισμό από πλάκα και πέτρα, χρησιμοποιούμε το laser για να εξαλείψουμε τα παθογόνα μικρόβια που βρίσκονται κάτω από τη γραμμή των ούλων, να σταματήσουμε την αιμορραγία και να ενεργοποιήσουμε την ανάπλαση των ούλων που αποκτούν και πάλι την κατάλληλη πρόσφυση.

Στην περιοδοντίτιδα το laser είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που συμπληρώνει αποτελεσματικά την κλασική θεραπεία της ριζικής απόξεσης. Με τη ριζική απόξεση καθαρίζουμε από την πέτρα την επιφάνεια της ρίζας του δοντιού, αφαιρούμε τον μολυσμένο ιστό και καθαρίζουμε τους περιοδοντικούς θυλάκους με στόχο τα ούλα να επαναπροσκολληθούν στο δόντι. Αφού κάνουμε τη θεραπεία με τις συμβατικές μεθόδους, χρησιμοποιούμε το laser για να αφαιρέσουμε πλήρως τον φλεγμονώδη ιστό και να αποστειρώσουμε σε βάθος τους περιοδοντικούς θυλάκους. Το laser ενεργοποιεί την ανάπλαση των μαλακών ιστών με αποτέλεσμα να έχουμε ταχύτερη επαναπρόσφυση των ούλων και μείωση ή εξάλειψη των περιοδοντικών θυλάκων.

Λεύκανση

Η λεύκανση με το διοδικό laser προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και το χρώμα των δοντιών σας μπορεί να γίνει έως 6-7 τόνους πιο ανοιχτό. Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται ταχύτερα σε σχέση με τις άλλες μεθόδους λεύκανσης. Το laser ενεργοποιεί το δραστικό λευκαντικό gel στα δόντια και προσφέρει αποτελέσματα σε βάθος, απομακρύνοντας και τις πιο δύσκολές δυσχρωμίες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το μήκος κύματος της δέσμης laser έχει πολύ υψηλό δείκτη απορρόφησης από τις χρωστικές και αρκετά μεγάλο βάθος διείσδυσης

Η λεύκανση με laser είναι μια απολύτως ασφαλής και ανώδυνη διαδικασία. Δεν προκαλεί φθορές στην επιφάνεια του δοντιού, ενώ στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων δεν παρουσιάζεται ευαισθησία στα δόντια μετά την εφαρμογή του. Το αισθητικό αποτέλεσμα με τη χρήση laser διατηρείται για περισσότερο καιρό, αρκεί βέβαια να προσέχουμε τις διατροφικές μας συνήθειες, να περιορίσουμε ή να σταματήσουμε το κάπνισμα και να φροντίζουμε τη στοματική μας υγιεινή.

shutterstock_746111539.jpg

Χειρουργική στόματος

Χάρη στο διοδικό laser μπορούμε να εκτελούμε χειρουργικές επεμβάσεις, μικρότερης ή μεγαλύτερης έκτασης, στους μαλακούς ιστούς του στόματος. Σε κάθε εργασία που απαιτεί μια τομή ή αφαίρεση μαλακού ιστού, το διοδικό laser μπορεί να αντικαταστήσει τα κλασικά εργαλεία και να προσφέρει στον ασθενή μια πιο άνετη θεραπεία χωρίς αιμορραγία, χωρίς πόνο, χωρίς ράμματα και με ταχύτερο χρόνο επούλωσης.

Επεμβάσεις όπου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το διοδικό laser είναι οι ακόλουθες:

Ουλεκτομή

Επιμήκυνση μύλης

Αφαίρεση ουλικής υπερπλασίας

Εκτομή χαλινού

Αφαίρεση επουλίδων

Αφαίρεση κύστεων

Θεραπεία άφθας και έρπητα

Αφαίρεση λευκοπλακιών

Αφαίρεση ινωμάτων